Ponto™
Egy jobb megoldás az optimális hallásélményért

A csontba horgonyzott hallásjavító rendszerek működésének ismertetése

A csontba horgonyzott hallásjavító rendszerek az emberi test természetes képességét használják a hangok továbbítására ún. csontvezetéssel. A beszédprocesszor a hangokat rezgésekké alakítja, amelyeket azután a koponyacsonton keresztül, közvetlenül a belső fülbe továbbít.

A csontba horgonyzott hallássegítő rendszer három részből áll:
  1. Egy apró, (3 vagy 4 mm nagyságú) titán implantátum, amely a fül mögötti csontban van elhelyezve
  2. Egy implantátum-fejrész, amely a bőrön keresztül varratmentesen van beültetve és amelyhez a beszédprocesszort rögzíteni lehet
  3. Egy beszédprocesszor, amely szinte alig észrevehetően helyezkedik el a fül mögött

Az apró titán implantátum

Az implantátum-fejrész a beszédprocesszor nélkül

Az implantátum-fejrészre rögzített beszédprocesszor

A csontvezetéses, vagyis a koponyán keresztül történő hallás működése

A beszédprocesszor könnyedén rápattintható az implantátum-fejrészre. A rögzítést követően, egy hagyományos hallókészülékhez hasonlóan gyűjti össze a hanghullámokat. Ugyanakkor ahelyett, hogy a hangokat a hallójáraton keresztül továbbítaná, azokat rezgésekké alakítja és a koponyacsonton keresztül közvetíti. A beszédprocesszor és az implantátumon, valamint a fejrészen keresztül a csont közötti közvetlen kapcsolatnak köszönhetően, a bőr nem tompítja a hangrezgéseket, ezáltal a hangzás tisztább lesz.

A beszédprocesszor levételkor, például zuhanyzáskor vagy alváskor, a készülék nem továbbítja a hanghullámokat, így az eszköz használójának hallása visszaáll az eredeti állapotába.

A Ponto rendszer a közvetlen hangátvitel kiváló példája. A bőrön keresztüli hangátviteli rendszerekkel összehasonlítva, amelyeknél a bőr hangtompító réteget képez a beszédprocesszor és a csont között, ez a megoldás biztosítja a legjobb erősítést és kimeneti teljesítményt.

Az eljárás

Egy csontba horgonyzott hallássegítő rendszer beültetése jól bevált, biztonságos és viszonylag egyszerű eljárás, általában helyi érzéstelenítéssel végzett beavatkozás. Az új, minimálisan invazív Ponto műtéti beavatkozás során, egy apró metszést ejtenek, pontosan az implantátum és a fejrész méretének megfelelően. Ennek köszönhetően nincs szükség varratokra, ami azt jelenti, hogy a műtét ideje jelentősen lecsökken. A minimálisan invazív Ponto műtéti beavatkozásnak köszönhetően a hegesedés is gyorsabban megy végbe és a gyógyulási idő is lerövidül. Ezenkívül, ha úgy dönt, hogy a csontba horgonyzott hallássegítő rendszer nem megfelelő az Ön számára, a beültetett implantátumot el lehet távolítani.

Kinek érdemes a csontba horgonyzott hallásjavító rendszert választani?

Amennyiben Önnek külső- vagy középfül eredetű halláscsökkenése van, kérdezze meg audiológus vagy fül-orr-gégész szakorvosát a csontba horgonyzott hallássegítő készülékekről. Ezek az eszközök áthidalják a külső- vagy középfül hiányosságait, így ezek a sokkal tisztább és kényelmesebb hallást tudnak nyújtani az Ön számára.

Partnereink:

Elérhetőségeink


1097 Budapest, Timót u. 8.

Copyright © 2019 Minden jog fenntartva Mediszintech Kft. | Az oldalt készítette: Audiosoft IT-Consulting Kft. | Adatkezelési tájékoztató