Több mint pusztán egy hallókészülék!
A fülzúgás okai és kezelése
Fülzúgástól szenved? A Nera2 Pro Ti hallókészülék segíthet!

A tinnitus nem más, mint egy nem szűnő csengő vagy zúgó hang a fülben, mely a statisztikák szerint az emberek mintegy 10-15%-át érinti, és az életminőségre gyakorolt hatása igen komoly lehet. Szorongás, depresszió és álmatlanság gyakran társul vele. Ez különösen akkor lehet igaz, ha a fülzúgás ismeretlen eredetű halláscsökkenéssel társul, mely az esetek 90%-ánál jellemző.

A tinnitust számos tényező előidézheti. A szakértők úgy vélik, hogy a zúgó hang hátterében az a folyamat áll, ahogyan az agy próbál alkalmazkodni a fülben található szőrsejtek károsodásához. A fül érzéksejtjeinek a feladata a hangok elektromos jelekké való átalakítása az agy számára. A szőrsejtek sérülését okozhatja például hosszú távú zajhatás, öregedés, belső fülgyulladás vagy Meniér betegség (amikor a halló- és egyensúlyérzékelő szervekben folyadék gyülemlik fel).

Minden eset egyedi, de van remény!

Igen, van remény, hiszen a tinnitus enyhítésére irányuló, szakmai felügyelet alatt zajló kezelési tervek és technológiák képesek enyhíteni azt a stresszt és szorongást, amelyet a fülzúgás hozott az érintett életébe. A Tinnitus Sound Support™ funkcióval rendelkező Oticon hallókészülékek is segíthetnek, hiszen hangerősítésen felül, egy speciális hangterápiás programot is kínálnak a tinnitus enyhítésére. A Tinnitus Sound Support™ egy olyan program, mely a BrainHearing™ technológia alapján működik, az Ön egyedi állapotának, a várható és kihívást jelentő szituációknak, és az Ön személyes hallással kapcsolatos elvárásainak megfelelően. Ez a személyre szabható, rugalmas megközelítés a megkönnyebbülés lehetőségét nyújtja a fülzúgástól szenvedők számára. A Tinnitus Sound Support™ funkció elérhető az Alta2 Pro Ti, Nera2 Pro Ti és Ria2 Pro Ti hallókészülékekben.

Lélegezzen fel még ma!

Az első lépés a tinnitus hatékony kezeléséhez, ha egy audiológus szakemberrel megvizsgáltatja hallását. Higgye el, hogy van remény! Fülzúgásának megértését, hallása átfogó vizsgálatát követően audiológusával együttműködve képes lesz meghatározni azokat a célokat, melyeket el szeretne érni, és együtt felállíthatnak egy Önre szabott kezelési tervet. Fontos tudnia, hogy létezik orvosi kezelés, mely enyhülést hozhat! Amint megtanulja, hogyan veheti át az irányítást a fülzúgás fölött, megteszi az első lépést a remény visszanyerése és egészsége megóvása felé.

Bemutatjuk a legsokoldalúbb zajgenerátort!

Számos páciens részére a hang erősítése hatékony lépést jelent fülzúgásuk kezelésében, de nem kellene megalkudniuk hallókészülékük teljesítményével. Az Oticon ezért integrálta be a Tinnitus Sound Support™-ot a Prémium termékcsaládokba, melyek kiváló hangminőségükről és az agy működését támogató technológiájukról ismertek.

Büszkén mutatjuk be az erőteljesebb Inium Sense platformra épülő Nera2 Pro Ti hallókészüléket. A kombinált halló- és egyben fülzúgáskezelő készülékekben a Tinnitus Sound Support™ program könnyedén aktiválható és beállítható, alkalmazkodva az Ön fülzúgással kapcsolatos változó igényeihez.

Az óceán mint hangterápia

A hangterápia során alkalmazott hagyományos szélessávú hangok például a fehér vagy rózsaszín zaj. Az Oticon bővítette a hangok választékát, és a jól ismert szélessávú zajokon felül három óceán hangot is kínál a Nera2 Pro Ti készülékekben. Ezek a természeti hangok dinamikusak, még megnyugtatóbbak, és igazán ígéretesnek mutatkoznak a fülzúgás okozta kellemetlenségek csökkentésében.

Kutatás bizonyítja, hogy a sikeres hangterápia feltétele olyan gyógyító hatású hangok alkalmazása, melyekre az érintett pozitívan reagál. Az agy működése senkinél sem egyforma, néhány páciensnek dinamikus hangokra van szüksége, míg egyeseknek egy különleges hangélmény hozza meg a sikert. Ezért van szükség többféle hangmegoldásra. Most tehát egy új megnyugtató hangot kínálunk a fülzúgástól szenvedők részére, mint egy alternatív megoldást a hagyományos választási lehetőségek mellett.

Az Oticon Tinnitus Sound Support™
JellemzőkElőnyök
Óceán hangok Az óceán hangok dinamikusak és egy széles frekvenciaspektrumot fednek le. A szélessávú hangok alapján, az Oticon három természeti hangja az óceán morajlását utánozza. Az óceán hangok pihentető és nyugtató tulajdonsággal rendelkeznek.
Audiogramra alakítható A páciens hallásküszöbének felhasználásával személyre szabható szélessávú beállítás. Gyors és egyszerű kiindulópont, a megfelelő terápiás hang megtalálásához.
Szélessávú hangok Fehér zaj – egy egyenletes spektrumú szélessávú jel. A rózsaszín és piros zajok – szélessávú hangok, melyek magas frekvencia tartalma oktávonként 3 vagy 6 dB-vel csökken. A hangterápiában hagyományosan alkalmazott hangok. Sok beteg számára hatékony, megkönnyebbülést nyújtó háttérzajok.
Moduláció Időben váltakozó amplitúdó. Négy modulációs lehetőség alkalmazható minden szélessávú hang esetében. A moduláció által több lehetőség nyílik a páciensek igényeinek és preferenciáinak megfelelő nyugtató hang megtalálására.
Automatikus szintszabályozás Egyedülálló módon a gyógyhatású hang szintje csökken, amikor a hangkörnyezet elég hangos ahhoz, hogy megkönnyebbülést hozzon. Amikor a hangkörnyezet halk, a terápiás hang szintje visszaáll. A terápiás hang erőssége automatikusan szabályozódik, tehát a pácienseknek nem kell maguknak állítgatniuk a készüléket.
Különálló hangerőszabályzó A terápiás hang szintje manuálisan is beállítható, egy vagy mindkét fülön egyaránt. A különálló hangerőszabályzó megfelel a különféle tinnitus-kezelési módok elvárásainak.

Partnereink:

Elérhetőségeink


1097 Budapest, Timót u. 8.

Copyright © 2022 Minden jog fenntartva Mediszintech Kft. | Az oldalt készítette: Audiosoft IT-Consulting Kft. | Adatkezelési tájékoztató