A vizeletgyűjtő zacskókról általánosságban

Vizeletgyűjtő gyógyászati segédeszköz alkalmazása akkor válhat szükségessé, ha az érintett vizelet elvezetését tartósan vagy átmenetileg katéterrel kell megoldani. A vizelet gyűjtésére és mérésére legmegfelelőbb módszer a katéterhez csatlakoztatott, azzal steril egységet képező vizeletgyűjtő zacskó.

A vizeletgyűjtő zacskó viselése ellenére az érintett - egészségügyi állapotától függően - teljes életet él, közlekedik, mozog és intézi napi feladatait, tanul vagy dolgozik. A segédeszköz biztosítja vizeletelvezetési panaszokkal élő személy számára az elfogadható életminőséget, az éjszakai nyugalmat és a társadalmi beilleszkedés lehetőségét.

A vizeletgyűjtő zacskó használata még mozgásában korlátozott, idős, csökkent kézügyességű páciensek számára is lehetséges és egyszerű. Csupán erősen korlátozott mozgásképességű vagy tartósan fekvő betegek esetén van szükség egy segítő személy bevonására a zacskó cseréjéhez.

URIN vizeletgyűjtő termékcsalád

Testen viselt Urin vizeletgyűjtő zsák

Indikáció:

Vizeletürítés akadályozottsága, neuromuscularis hólyagdiszfunkció, gerincvelősérülés okozta hólyagdiszfunkció, hólyagnyakszűkület, hólyag rosszindulatú daganatai, hólyag jóindulatú daganatai, húgycsőszűkület, húgycső rosszindulatú daganatai, húgycső jóindulatú daganatai, prostata-hyperplasia, prostata-gyulladás.

Általános jellemzők:

Minden típus steril, egyszer használatos.

URIN 1 és URIN 4:

Anyaguk: egészségügyi célra használható PVC.
Visszafolyásgátló szeleppel, kiöntő csővel és oliva csatlakozóval ellátott zsákok.

URIN 11:

Anyaga: egészségügyi célra alkalmas polietilén.
Testbarát, öntapadós ragasztógyűrű.

Termék

Méret

Hasznos
űrtartalom (ml)

Leeresztés
módja

Testen viselt, nyíltvégű vizeletgyűjtő zsákok

MEDISZINTECH URIN 1

felnőtt

1500

alsó kivezetés

MEDISZINTECH URIN 4

felnőtt

2000

alsó kivezetés

MEDISZINTECH URIN 11

gyermek

200

-

Elérhetőségeink


1097 Budapest, Timót u. 8.

Copyright © 2022 Minden jog fenntartva Mediszintech Kft. | Az oldalt készítette: Audiosoft IT-Consulting Kft. | Adatkezelési tájékoztató