Titan

Interacoustics Titan

Tympanometria

A Titan IMP440 tympanometriai modulja szűrő, diagnosztikai vagy klinikai kiépítésben választható. A szokványos tympanometria mellett ipsi és contralateralis stapedius reflex, reflex fáradás és latencia illetve háromféle tuba funkció teszt is választható.

A létező leggyorsabb, legjobban reprodukálható tympanometria

Az IMP440 modul fejlett technológiák segítségével teszi lehetővé a középfül vizsgálatát. Ide tartozik a „végtelenített légáramlás” nyomásszabályozó technológia, nagyfelbontású jelfeldolgozás és az intelligens, a csúcs környezetében adaptívan viselkedő sebesség szabályozóval ellátott pumpa rendszer.

  • elektromosan kiváltott stapedius reflex küszöb (eSRT) vizsgálat a cochleáris implantátumok programozása során a felső stimulus szint objektív meghatározásához.
  • háromféle tuba funkció teszt
  • ipsi és contralateralis stapedius reflex
  • reflex fáradás
  • reflex latencia
  • Magas frekvenciás vizsgáló jelek (opció, 678, 800 és 1000 Hz)
  • Vállra csíptethető kábel gyűjtő doboz és szonda állapot visszajelző LED lámpa

 

Szélessávú tympanometria

Középfül elemzés

Az egy szem 226 Hz-es hang helyett egy egyszerű click hang segítségével, mely a 226-tól 8000 Hz-ig terjedő tartományt teljesen lefedi, tympanogrammok százait tudjuk megjeleníteni egy 3 dimenziós szemléltető ábrán. Egyetlen nyomásváltoztatási menetben (a tradicionális tympanometriával megegyezően) a szélessávú tympanometria a középfül állapotának átfogó elemzését teszi lehetővé olyan széles frekvencia tartományban, mely a beszédhangok teljes spektrumát is tartalmazza. A mérési eredmények egyes komponensei a könnyű értelmezés érdekében külön-külön is megjeleníthetőek, így a klasszikus 226 Hz-es, az 1 kHz-es, az átlagolt szélessávú illetve a rezonancia frekvencián mért tympanogramm valamint az elnyelés (absorbance) görbe a frekvencia függvényében.

Elnyelés (absorbance) mérése

Az elnyelés mérése egy „második lehetőséget” biztosít a tradicionális tympanogrammot kiegészítve. Arról ad információt, hogy a frekvencia függvényében a középfül az akusztikai energia mekkora hányadát nyeli el. A kutatások az mutatják, hogy az egyes középfül problémák más-más módon befolyásolják az energia elnyelődését. A lelet értékelése során az elnyelés értékeket összehasonlíthatjuk az ábrára vetített referencia adatsorokkal és az egyes elváltozások tipikus görbéivel.
Az elnyelés némi prediktív értékvesztéssel értékelhető a tympanometria csúcsához tartozó nyomáson vagy nyomásváltoztatás nélkül, mely lehetőség műtétet követő vizsgálatkor lehet előnyös.

Egy mérés – sok tympanogramm

Különböztessen meg különféle kórképeket a sokatmondó, három dimenzióban megjelenített széles frekvencia és nyomástartományban mért tympanometriai adatok segítségével. A click vizsgálóhang kiváltja a csúcs nyomásértéken való mérést.

3D grafikonok

Az elnyelés értékek egy többdimenziós grafikonjáról azonnal leolvasható a középfül viselkedése a különböző frekvenciákon és nyomásviszonyok között. A diagnózis felállítását a középfül funkciót ábrázoló világos ábra teszi könnyűvé.

Nem kell újratanulni a tympanometriát

A szélessávú tympanometria (WBT, wide band tympanometry) egyszerű és átfogó képet ad. A differenciáldiagnosztika sokkal intuitívabb az ábrára vetített referencia értékek segítségével. A képernyőn megjelenített, a nehezen azonosítható kórképekben látható képekkel is összehasonlítható az eredmény.

A click vizsgálóhang ereje

A click vizsgálóhang segítségével a multifrekvenciás tympanometriában rejlő erő kihasználhatóvá válik ugyanannyi idő alatt, mintha csak egy frekvencián vizsgálódnánk. A három dimenzióban megjelenített eredmény a középfül funkciójáról tár fel értékes információkat tetszőleges frekvencián és a nyomásértékek széles skáláján.

Otoemissziós és BERA vizsgálattal kombinálva

A szélessávú tympanometria (WBT) képes a középfül eredetű vezetéses halláscsökkenések esetén a diagnózishoz hiányzó részleteket felfedni, az otoemisszióval vagy szűrő BERA-val szerzett eredményeket megerősíteni.

Tisztán csak hasznon

A szélessávú tympanometria (WBT) felgyorsítja a középfül vizsgálatát és pontos és pontos és jellegzetes eredményeket nyújt széles frekvencia tartományban.

Partnereink:

Elérhetőségeink


1097 Budapest, Timót u. 8.

Copyright © 2023 Minden jog fenntartva Mediszintech Kft. | Az oldalt készítette: Audiosoft IT-Consulting Kft.