Virtual SVV™ – Szubjektív Vizuális Vertikális

Interacoustics Virtual SVV™

Bázisállomás és szoftver
A bázisállomás szabványos USB-s csatlakozóval kapcsolódik a számítógéphez. A virtuális valóság szemüveg vezeték nélkül kommunikál a bázisállomással és a mérési adatokat is így továbbítja a szoftvernek.

A Virtual SVV™ szoftvere a vizsgáló számára valós időben ad átfogó képet a páciens fejének pozíciójáról, és a feladat végzése közben a világító vonal irányáról. A vizsgálat során folyamatosan látható a világító vonal eltérése a valós függőlegestől. A páciens által megadott összes szubjektív vizuális vertikális adata felkerül egy ábrára, mely az elvárt küszöb értékeket is tartalmazza. A vizsgálat végeztével az összes adat mentésre kerül és a rendszer egy leletet generál, mely PDF formátumban eltárolható ill. ki is nyomtatható.

Virtuális valóság szemüveg és kézi távirányító
A könnyű, fényt kizáró virtuális valóság szemüvegben egy világító vonalat lát a páciens, mely a vezeték nélküli távirányító gombjainak a segítségével forgatható. A szemüvegbe integráltan egy érzékelő kapott helyet, mely folyamatosan információt szolgáltat a fej pozíciójáról.

A cserélhető arc párnák biztosítják, hogy a valamennyi egyén arcához megfelelően illeszkedjen a szemüveg, így nem juthat be zavaró külső fény a vizsgálat alatt.

Az újratölthető akkumulátor több órányi működést biztosít. A töltés automatikusan megkezdődik, amikor a bázisállomás tartó bölcsőjébe visszahelyezzük a szemüveget.

A tömlőcske (utriculus) funkcionális vizsgálata
A Virtual SVV™ a vesztibuláris funkciózavar diagnózisában és rehabilitációjában nyújt segítséget. Egyszerű technikát kínál a zsákocska funkcionális vizsgálatára. Alkalmas gyermekek vizsgálatára is, a videojátékhoz hasonló élménnyel könnyű jó kooperációt elérni az orvos és a páciens között.

Az egészséges otolith rendszerrel rendelkezők könnyen és nagy pontossággal meg tudják mondani, hogy mi a függőleges irány. A szubjektív vizuális vertikális becslése a tömlőcske viselkedésének értékelését teszi lehetővé. Klinikai kutatások már bizonyították, hogy előfordul a tömlőcske izolált funkciózavara.

A Virtual SVV™ a hagyományos vesztibuláris vizsgálati eszköztárat egészíti ki, teljessé téve azt, így mind a 10 végkészülék vizsgálhatóvá válik.

Statikus felfelé döntés
A statikus vizsgálatokat a fej felfelé irányuló pozíciójában elvégezve a vizsgáló számára sokkal pontosabb eredményt ad, mint a hagyományos SVV (szubjektív vizuális vertikális) vödör (bucket) teszt.
Az otolith rendszert érintő funkciózavar esetén a páciensek nagy valószínűséggel dőlés érzetük van és ennek megfelelően a világító vonalat a valós függőlegestől eltérő irányba fogja beállítani.

Statikus döntött irányok
A hagyományos SVV vödör (bucket) teszttel ellentétben a Virtual SVV™ szemüveg érzékelője lehetővé teszi további vizsgálatok elvégzését más statikus döntött fej pozíciók esetén is, a értékelést még átfogóbbá téve.

Partnereink:

Elérhetőségeink


1097 Budapest, Timót u. 8.

Copyright © 2023 Minden jog fenntartva Mediszintech Kft. | Az oldalt készítette: Audiosoft IT-Consulting Kft.